An «AlterEurope Platform»?

La setmana passada la JEF-Catalunya va participar en el seminari ‘An AlterEurope Platform’, que es va cel·lebrar a Barcelona de la mà del Instituto Affari Internazionali i la Open Society Foundations. A a més de la JEF-Catalunya el seminari hi participaren d’altres associacions i partits polítics com el Movimiento 5 estrellas (Itàlia), Democracia Real Ya (Espanya), Equo (Espanya), Precarious Generation (Portugal), Democratic Left Pary (Grècia), European Alternatives (Alemània), Socialist Workers Party (Irlanda), Publixphere (Alemània), Social Pact (Grècia) i una sèrie de convidats especials entre els quals s’hi trobaven els investigadors del CIDOB i del OSIFE així com l’ ex-President de JEF Europe i actual President del Youth Forum.

La idea principal del seminari era apropar els diferents moviments eurocrítics, que no euroescèptics, de cara a crear una plataforma per a les properes eleccions europees. L’objectiu principal, sens dubte, es va assolir. De fet, si hi va haver alguna cosa que va destacar per sobre les altres aquesta va ser la necessitat de reconstruir l’actual Europa per aconseguir-ne una de molt millor. A més a més, també cal destacar que varen sorgir propostes molt interessants (moltes d’elles compartides per la JEF-Catalunya) com les d’iniciar un procés constituent de cara a aprovar una Constitució per Europa, la necessitat d’aprofundir la democratització de les institucions europees o d»augmentar considerablement el pressupost UE. D’altra banda, des de la JEF- Catalunya es va defensar que una Europa Federal pot ser el mitjà per aconseguir respondre les grans preguntes i crítiques ciutadanes respecte el funcionament actual de la UE.

Com a conclusió final, volem esmentar que des de JEF-Catalunya es valora molt positivament la idea de constituir una Plataforma civil pro-Europea de cara a les properes eleccions doncs pensem que si Europa està feta pels ciutadans son aquests qui n’han de ser el seu eix central.

Deja un comentario