LA JEF-CATALUNYA AL “DEBATE ON THE FUTURE OF EUROPE”

El passat diumenge 23 de febrer es va celebrar, en el marc de l’iniciativa “Debate on the future of Europe”, un debat ciutadà amb la Vicepresidenta de la Comissió i Comissària de Justícia, Llibertat i Seguretat Viviane Reding a l’auditori de la Pedrera de Barcelona. L’acte, presentat pel periodista Carles Prats, pretenia fomentar la difusió del missatge europeu, apropant ciutadans i institucions mitjançant un diàleg àgil i directe.
Les entrades al debat estaven exhaurides des de feia setmanes, fet que era molt patent en la absència total de cadires buides. La sala era també plena de personalitats de l’àmbit Europeu, entre la que destacaven un bon grapat d’europarlamentaris, però sobretot, era plena de joves.
El debat es va dividir en tres blocs teòrics: el paper de la UE en la sortida de la crisi econòmica, els drets dels ciutadans europeus i l’Europa del futur. A més a més el debat podia ser seguit per streaming i comentat per Twitter amb els hashtags: #EUdeb8 i #RedingBCN, arribant a ocupar la 7na posició com a Trending Topic a Espanya.
La comissària, entre molts altres titulars que no son estrictament europeus, va deixar varies frases que van sonar amb força: “La crisi no ha passat però la confiança ha retornat”, “Cal invertir en educació i recerca”, “Europa ha augmentat en un 40% els fons per a la recerca”, “Europa és la primera economia mundial, no pas els EUA. El problema es que en el recompte, fem la divisió en 28 parts diferents” i fins i tot va parlar d’uns “Estats Units d’Europa”.
El debat, interactiu en tot moment, va permetre als assistents i espectadors tenir l’oportunitat de parlar directament amb el polítics de la UE sobre els seus drets i el tipus d’Europa on volen viure. De fet, aquesta es la intenció d’aquests diàlegs que es duen a terme en el marc de l’any de la ciutadania 2014.
EOSIMG_7569

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s