En defensa d’una Ucraïna adherida a la UE

Recentment, nombroses manifestacions (fortament reprimides per la policia) en favor de la integració d’Ucraïna a la Unió Europea han omplert els carrers de tot el país i, molt especialment, els de la seva capital, Kiev. Des de la JEF-Catalunya creiem que el fet que els carrers d’un Estat que encara no és part de la UE s’omplin de ciutadans/es en favor de la integració a Europa és un signe  inequívoc de que aquesta desperta esperança i futur més enllà de les nostres fronteres. Tot i això, també pensem que les manifestacions ucraïneses  ens han obert els ulls respecte un altre aspecte: el desconeixement que els ciutadans/es europeus/es tenim de la importància de pertànyer a la Unió. És per aquest motiu que  pensem que aquestes manifestacions  ens haurien de permetre afirmar, ara més que mai, la validesa i rellevància del projecte europeu.

Així doncs, tot i ser conscients de la importància que té mantenir un esperit crític envers les polítiques que adopta la Unió, pensem que és el moment de reconèixer (com ens mostren les manifestacions a Ucraïna) que certs valors inherents al projecte europeu com el dels drets humans, la democràcia o la justícia social i econòmica no només segueixen  sent els pilars de la Unió si no també fonts d’atracció de nous Estats.

En resum, des de la JEF-Catalunya creiem que no podem fer altra cosa que recolzar totes les manifestacions cíviques i pacífiques que s’estan duent a terme a Ucraïna a la vegada que exposem la nostre voluntat de seguir lluitant per aconseguir una Europa més gran però també molt més justa.

YES TO #EUKRAINE

Deja un comentario